logo
Reserveren

Hoe ziet een bezoek aan The Pinball Experience eruit?

In dit artikel lees je meer over wat je kunt verwachten als je 'The Pinball Experience' bezoekt.

Ontvangst en introductie

Onze lokatie is gelegen op industrieterrein 'De Beverkoog'. Meestal is er voldoende gratis parkeerruimte voor de deur, in uitzonderlijke gevallen zal de auto iets verderop geparkeerd moeten worden. De gameroom bevindt zich op de eerste etage en bestaat uit een gezellig ingerichte ruimte gevuld met 36 flipperkasten en een gezellig barretje. Bij binnenkomst zal er onder het genot van een kop koffie of thee en iets lekkers wat over de flipperkasten verteld worden en wordt er een aantal algemene (flipper-)spelregels met de groep doorgenomen, zodat iedereen goed voorbereid kan beginnen met oefenen.

Uitleg

De machines komen allen uit privé collecties en alle medewerkers zijn op de hoogte van de regels van desbetreffende kasten en hoe te handelen mocht er een storing optreden. Hoewel alle flipperkasten hun eigen regels bevatten, zijn er een aantal 'gedeelde' regels die voor alle kasten gelden. Door deze basisregels te volgen kun je met een beetje oefening en snelle reflexen ook als beginner al behoorlijk ver komen en een goede game spelen.

Oefenen

Na de uitleg kan er een half uurtje geoefend worden op de verschillende machines. Hierbij kun je ons altijd om tips of trucks vragen mocht je een bepaalde regel niet snappen. Het is tijdens het oefenen leuk om een aantal kasten uit te proberen, zodat je een gevoel krijgt bij het spel. Ook is het erg leerzaam om met elkaar te spelen en zo samen een kast te ontdekken door elkaar aanwijzingen te geven.

Het toernooitje

Alle opgedane kennis kan nu worden getest tijdens een wedstrijdje. Je speelt zo'n 10 spelletjes op door ons systeem willekeurig gekozen kasten tegen iemand anders uit je groep. De potjes zijn altijd tussen 2 personen, zodat het spel lekker snel blijft. De winnaar van een game wordt gekoppeld aan een andere winnaar, hetzelfde geldt voor de verliezers. Hierdoor speel je steeds tegen een gelijkwaardige tegenstander. Wie na 10 rondes de meeste potjes heeft gewonnen, wint het toernooi en mag zichzelf 'Pinball Wizard' van de groep noemen. Bij een gelijke stand volgt er een barrage-potje om de winnaar te bepalen.

Prijsuitreiking

De tussenstand wordt tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk geheim gehouden, zodat het spannend blijft tot aan het einde. Na afloop van het toernooi zal de winnaar tijdens de prijsuitreiking bekend worden gemaakt en in het zonnetje worden gezet.

Afsluiting

Na de prijsuitreiking en een afsluitende groepsfoto kan er nog wat nagepraat worden en kunnen de fanatiekelingen nog enkele potjes spelen alvorens de Pinball Experience voorbij is.

Auteur
Martijn
Datum
11 oktober 2021
logo

Hazenkoog 35f
1822 BS, Alkmaar

 

(06) 81955932

 

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram