Twilight Zone

BESCHRIJVING

"You unlock this door with the key of your imagination."

Vind en verken verschillende Twilight Zone-artefacten in een curiosawinkel en verzamel zo de veertien deurpanelen die leiden tot een bezoek aan de ‘Twilight Zone’-dimensie. Taken zijn onder meer het overleven van een rel op het stadsplein, het oppikken van onbetrouwbaar ogende lifters, het verzamelen van de Powerball van de Gumball Machine, Battle the Power, het maken van foto’s met de waarzeggende camera en het verzamelen van de spiralen rond het speelveld. Het laten oplichten van alle veertien panelen opent een deur naar een andere dimensie, waarna de speler zich terugvindt in een andere dimensie gedurende de ‘Lost In The Zone’-modus.

The Twilight Zone is een flipperkast ontworpen door Pat Lawlor en ge├»llustreerd door John Youssi. Uitgebracht in 1993 door Williams Electronics onder hun Bally-label, is het gebaseerd op de originele televisieserie The Twilight Zone (1959), met tientallen cameo’s, shout-outs en verwijzingen naar verschillende afleveringen.

De belangrijkste kenmerken zijn een levensgrote kauwgomballenautomaat die ballen binnenin blokkeert, een mechanische klok met draaiende armen, een miniveld met onzichtbare (magneet) vinnen en een keramische bal die niet wordt be?nvloed door de vele magneten van de game.

Het spel is ge├»nspireerd op de gelijknamige televisieserie die werd gemaakt door Rod Serling en oorspronkelijk uitkwam op de Amerikaanse televisie uit 1959-1964. Naast de traditionele muziek uit de originele televisieserie gebruikt het spel ook muziek van het nummer ‘Twilight Zone’, van de Nederlandse band ‘The Golden Earring’. Het spel wordt vaak gezien als het spel met de meeste patenten (hoewel Pinball Magic door Capcom er meer heeft), het meeste speelgoed en het meest overmatige budget in de geschiedenis van flipperen.

 

BIJZONDER ELEMENT
Dit is het enige spel met de "Powerball", een wit gekleurde keramische bal die veel lichter is dan een stalen bal. Dit maakt hem een stuk sneller, onvoorspelbaarder en het belangrijkst: niet be?nvloedbaar door de magneten van het spel.
UITGEBRACHT DOOR

Bally, 1994

ONTWERPER

Pat Lawlor

PINSIDE LINK

Go here

POSITIE IN PINSIDE TOP 100

5

AANTAL BALLEN MULTIBALL

6