logo
Reserveren

Twilight Zone

Twilight Zone

Beschrijving

You unlock this door with the key of your imagination.

Vind en verken verschillende Twilight Zone-artefacten in een curiosawinkel en verzamel zo de veertien deurpanelen die leiden tot een bezoek aan de 'Twilight Zone'-dimensie. Taken zijn onder meer het overleven van een rel op het stadsplein, het oppikken van onbetrouwbaar ogende lifters, het verzamelen van de Powerball van de Gumball Machine, Battle the Power, het maken van foto's met waarzeggende camera en het verzamelen van de spiralen rond het speelveld. Het laten oplichten van alle veertien panelen opent de deur naar een andere dimensie, waarmee de speler de 'Lost In The Zone'-modus kan starten.

The Twilight Zone is een flipperkast ontworpen door Pat Lawlor en geïllustreerd door John Youssi. Uitgebracht in 1993 door Williams Electronics onder hun Bally-label, is het gebaseerd op de originele televisieserie The Twilight Zone (1959), met tientallen cameo's, shout-outs en verwijzingen naar verschillende afleveringen.

De belangrijkste kenmerken zijn een levensgrote kauwgomballenautomaat die ballen binnenin blokkeert, een mechanische klok met draaiende armen, een miniveld met onzichtbare (magneet) vinnen en een keramische bal die niet wordt beïnvloed door de vele magneten van de game.

Het spel is geïnspireerd op de gelijknamige televisieserie die werd gemaakt door Rod Serling en oorspronkelijk uitkwam op de Amerikaanse televisie uit 1959-1964. Naast de traditionele muziek uit de originele televisieserie gebruikt het spel ook muziek van het nummer Twilight Zone, van de Nederlandse band The Golden Earring. Het spel wordt vaak beschouwd als het spel met de meeste patenten (hoewel Pinball Magic door Capcom er meer heeft), het meeste speelgoed en het meest overmatige budget in de geschiedenis van flipperen.

 

Bijzonder element

Dit is het enige spel met de "Powerball", een wit gekleurde keramische bal die veel lichter is dan een stalen bal. Dit maakt hem een stuk sneller, onvoorspelbaarder en het belangrijkst: niet beïnvloedbaar door de magneten van het spel.
« Terug naar de collectie pagina

Uitgebracht door

Bally, 1994

Ontwerper

Pat Lawlor

Pinside link

Go here...

Pinside top 100

7

Aantal ballen multiball

6

logo

Hazenkoog 35f
1822 BS, Alkmaar

 

(06) 81955932

 

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram