Shadow, The

BESCHRIJVING

"No one can resist the power of... The Shadow"

Net als bij de film is Lamont Cranston een rijke idioot zonder een vaste baan die in het geheim The Shadow is, een burgerwacht met paranormale krachten. Vecht tegen de misdaad in de New Yorkse jaren 1930, The Shadow moet de kwaadaardige Shiwan Khan stoppen, die een atoombom wil laten ontploffen en de stad zal vernietigen als onderdeel van zijn plan om de wereld te veroveren. Als The Shadow moet de speler de schuldige straffen, de Beryllium Sphere onschadelijk maken, Hotel Monolith ontdekken en andere taken uit de film uitvoeren om Khan’s troepen te stoppen. Gebruik je mentale krachten om het speelveld Diverters te besturen, zoek dan naar Vengeance op Khan en betrek hem bij de Laatste Slag.

The Shadow is een arcade flipperkast ontworpen door Brian Eddy met kunst van Doug Watson en werd in 1994 uitgegeven door Williams Electronics onder het label “Bally”. Gebaseerd op de film uit 1994 met dezelfde naam, bevat het aangepaste stemfragmenten van sterren Penelope Ann-Miller (Margo Lane), John Lone (Shiwan Khan) en Tim Curry (Farley Claymore).

De opvallende kenmerken van de Shadow zijn de tweewegshellingen met een door een speler bestuurde omleider, het Battlefield, een mini-speelveld in break-outstijl en een magnetisch ball lock, dat de bal bevriest en deze in het Sanctum-slot trekt. Helaas heeft de matige ontvangst van de film dit spel in de vergetelheid doen belanden; veel spelers die voorbij de licentie en het middelmatige backbox-ontwerp kijken, noemen het een vergeten klassieker, met uitdagende gameplay, spectaculaire geluiden en prachtige speelveld-art.

BIJZONDER ELEMENT
Battlefield met links en rechts glijdende 'flipper bat' (gebaseerd op 'Breakout', een van de eerste videospellen ooit gemaakt)
UITGEBRACHT DOOR

Bally, 1994

ONTWERPER

Brian Eddy

PINSIDE LINK

Go here

POSITIE IN PINSIDE TOP 100

31

AANTAL BALLEN MULTIBALL

5