logo
Reserveren

Shadow, The

Shadow, The

Beschrijving

No one can resist the power of... The Shadow

Net als bij de film is Lamont Cranston een rijke idioot zonder een vaste baan die in het geheim "The Shadow" is, een burgerwacht met paranormale krachten. Vecht tegen de misdaad in de New Yorkse jaren 1930: The Shadow moet de kwaadaardige Shiwan Khan stoppen, die een atoombom wil laten ontploffen die de stad zal vernietigen als onderdeel van zijn plan om de wereld te veroveren. Als The Shadow moet de speler de Beryllium Sphere onschadelijk maken, Hotel Monolith ontdekken en andere taken uit de film uitvoeren om Khan's troepen te stoppen. Gebruik je mentale krachten om het speelveld Diverters te besturen, zoek dan naar Vengeance op Khan en versla hem tijdens de "Final Battle".

The Shadow is een flipperkast ontworpen door Brian Eddy met artwork van Doug Watson en werd in 1994 uitgegeven door Williams Electronics onder het label "Bally". Gebaseerd op de film uit 1994 met dezelfde naam, bevat het aangepaste stemfragmenten van sterren Penelope Ann-Miller (Margo Lane), John Lone (Shiwan Khan) en Tim Curry (Farley Claymore).

De opvallende kenmerken van de Shadow zijn de tweewegs ramps met een door een speler bestuurde omleider, het Battlefield, een mini-speelveld in break-out stijl en een magnetisch ball lock, die de bal middels een magneet bevriest en deze in het Sanctum-slot trekt. Helaas heeft de matige ontvangst van de film dit spel in de vergetelheid doen belanden; veel spelers die voorbij de licentie kijken, noemen het een vergeten klassieker, met uitdagende gameplay, spectaculaire geluiden en prachtige speelveld-art.

Bijzonder element

Battlefield met links en rechts glijdende "flipper bat" (gebaseerd op "Breakout", een van de eerste videospellen ooit gemaakt)
« Terug naar de collectie pagina

Uitgebracht door

Bally, 1994

Ontwerper

Brian Eddy

Pinside link

Go here...

Pinside top 100

36

Aantal ballen multiball

5

logo

Hazenkoog 35f
1822 BS, Alkmaar

 

(06) 81955932

 

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram