Road Show

BESCHRIJVING

"It's a big country... Someones got to tear it up!"

Red en Ted zijn een paar sloopexperts met een missie op een cross-country reis door Amerika, die in hun bulldozer onderweg overal een ravage aanrichten, onderwijl veel plezier makend. Help ze, terwijl ze van dag tot dag en van stad naar stad gaan, om obstakels te vernietigen, souvenirs te kopen en kilometers te vreten. Maar pas op voor Flying Rocks en boze taxichauffeurs, houd de radio aan om te luisteren naar countrymuziek, en – als allerbelangrijkste – verzamel vooral veel loonstrookjes! En blijf op je hoede voor als de flipperkast begint te schudden, want Red en Ted zullen je de hele tijd in de gaten houden. En mocht u de reis tot aan de westkust weten te volbrengen, dan kunt u misschien Super Payday starten voor grote bonussen!

Red & Ted’s Road Show (vaak net Road Show genoemd) is een flipperkast uit 1994 van Williams Electronics. Het werd ontworpen door Pat Lawlor, Dwight Sullivan en Ted Estes, met kunstwerken van John Youssi. Countryzanger Carlene Carter speelt de stem van “Red”.

Pinheads hebben gemengde gevoelens over Road Show. Aan de ene kant is het een stevig spel met veel diepte en humor om spelers te vermaken. Aan de andere kant voelt het een beetje als een evolutionaire samensmelting van Pat Lawlor’s eerdere games, met name Fun House – maar als opvolger van blockbusters als The Addams Family en The Twilight Zone is dit spel toch een uitdaging voor iedereen. Ongeacht, resoneert Red & Teds zwarte humor bij veel spelers, en is het spel altijd populair geweest in truckstops en landelijke etablissementen.

BIJZONDER ELEMENT
Twee hoofden (Ted en Red) op het speelveld met bewegende ogen die de bal volgen en monden die de bal kunnen inslikken. Ted heeft een bulldozer-schuiver voor zich dat op en neer kan gaan.
UITGEBRACHT DOOR

Bally, 1994

ONTWERPER

Pat Lawlor

PINSIDE LINK

Go here

POSITIE IN PINSIDE TOP 100

53

AANTAL BALLEN MULTIBALL

4