Guns N’ Roses

BESCHRIJVING

"This pinball's got attitude!"

Het doel van het spel is om de leden van de wereldberoemde band bijeen te brengen, ze te laten rocken en de fans in een non-stop staat van extase te krijgen. Berijd een motorfiets met Gilby Clarke, start multiball met Axl Rose en haal Matt Sorum binnen om te flink punten te scoren. Rock out met Dizzy Reed, pak een Jackpot met Duff McKagan, zet alle bandleden op het podium voor Multiball, en pak dan uit met een waanzinnige Slash Solo. Wanneer je alle gitaarmodi hebt voltooid, start je ‘riot’ en houd je de ballen zo lang mogelijk in het spel om de jackpot op te bouwen. Dit alles gaat gepaard met negen bekende nummers van de band, waaronder het exclusieve “Is not Going Down”.

Guns N ‘Roses is een gelicenseerde flipperkast die in 1994 werd uitgegeven door Data East, een van de slechts twee widebody-pins die het bedrijf heeft gemaakt en hun enige met twee plunjers.

Het spel is bedacht door Slash, die Data East benaderde met zijn oorspronkelijke idee?n voor een tafelontwerp. Daar werd hij gekoppeld aan muziekfan John Borg, programmeur Lyman Sheats en kunstenaar Markus Rothkranz, en het resultaat wordt beschouwd als een van de beste tafels ooit van Data East. Liefhebbers genieten van zijn redelijk complexe regelset, een goede vari?teit aan modi en bevredigende schoten, terwijl GnR-fans op een andere manier uit hun dak kunnen gaan bij hun favoriete band.

BIJZONDER ELEMENT
Linker ramp kan opengaan om de bal langs een extra schietbaan te laten rollen met een plastic draaikolk als een extra skill shot.
UITGEBRACHT DOOR

Data East, 1994

ONTWERPER

Slash, John Borg

PINSIDE LINK

Go here

POSITIE IN PINSIDE TOP 100

54

AANTAL BALLEN MULTIBALL

6