logo
Reserveren

Earthshaker

Earthshaker

Beschrijving

It's sunny drive time!

In dit spel stapt de speler in de schoenen van een onderzoeker bij het Earthquake Institute van wie het de taak is om verschillende zones langs de grens tussen Californië en Nevada, waar aardbevingen kunnen plaatsvinden, te bezoeken en te bewaken. Als de speler alle zones bezocht heeft treedt deze beving ook op, waardoor Californië zich splitst van Nevada, zodat de bal in de flipperkast vergrendeld raakt. Gebruik een nieuwe bal om meer zones te bezoeken en voor je het weet volgt er een volwaardige aardbeving, waarmee je de vergrendelde ballen vrij speelt en een drie-ball multiball start.

Earthshaker is een flipperkast uit 1989 van Pat Lawlor met artwork van Tim Elliott, uitgegeven door Williams Electronics. Heel toepasselijk is Earthshaker het eerste flipperkastspel met een shaker-motor die ervoor zorgt dat de tafel trilt tijdens het spelen. Deze shaker-motor behoort tegenwoordig tot het standaard repertoire van veel van de duurdere versies van recente flipperkasten.

Bijzonder element

De machine heeft een shaker-motor die is gemonteerd om een aardbeving te simuleren, uitgebeeld door de breuklijn tussen Californië en Nevada die in tweeën splitst om de bal in de "ball lock" te brengen.
« Terug naar de collectie pagina

Uitgebracht door

Williams, 1989

Ontwerper

Pat Lawlor

Pinside link

Go here...

Pinside top 100

102

Aantal ballen multiball

3

logo

Hazenkoog 35f
1822 BS, Alkmaar

 

(06) 81955932

 

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram